Over ons

SoundLab Nijmegen is de studentenvereniging voor DJ’s en producers uit Nijmegen. De missie van SoundLab is om studenten met een passie voor draaien en muziek produceren bij elkaar te brengen en hen de mogelijkheid te bieden om zich hierin te ontwikkelen. In de vorm van een studentenvereniging biedt SoundLab de ideale combinatie tussen creatief en sociaal waarbij zowel muzikale ontwikkeling als het uitwisselen van creativiteit op een toegankelijke manier worden gestimuleerd! 

Bestuur

Een vereniging is natuurlijk niets zonder haar bestuur! Deze fantastische mensen zetten zich op het moment hard in om SoundLab naar het volgende niveau te brengen:

Voorzitter – David van Beijnhem

Penningmeester – Sebastiaan Thie

Secretaris – Beau Nienhuis

Artist- & external affairs coördinatorRebecca-elisa de Jeer

WhatsApp Image 2021-08-19 at 17.08.28

Van links naar rechts:
Jochem Olsthoorn – Penningmeester
Noud Emonts – Voorzitter
Lisa Harbers – Secretaris
Christijn Winkelmolen – Marketing Manager

Oprichting

‘Waarom is er eigenlijk geen vereniging voor mensen die van elektronische muziek houden?’

De startkreet van het hele idee rondom SoundLab Nijmegen. Een terechte vraag natuurlijk, want voor bijna elke andere vorm van muziek zijn er al wel verenigingen. En waarom voor elektronische muziek dan nog niet eens één in Nederland, terwijl deze muziek onder studenten juist razend populair is?

Met die gedachten zijn Christijn Winkelmolen en Lisa Harbers voor het eerst samengekomen in november 2018 om de eerste plannen voor SoundLab op papier te zetten. In de zomer van 2019 zijn Noud Emonts en Jochem Olshoorn als versterking gevolgd, om samen het eerste bestuur van SoundLab te vormen. Na een periode van hard werken, veel ideeën en veel overleggen vond in november 2019 in een vol ‘het Alternatief’ ons Kick-off evenement plaats. Hier werd al snel duidelijk dat er veel vraag was naar een vereniging als deze, en twee maanden later op 30 januari 2020 zijn we dan ook officieel opgericht!